E simplu să ai grijă de pielea ta!
Chiar dacă am avut o iarnă ușoară, fără temperaturi negative cu valori mari și fără ninsori ca odinioară, cu toții am așteptat să vină vara, sa ne bucurăm de soare și apă.
Contrar a ce se crede, crema de protecție solară este recomandat a fi folosită pe parcursul întregului an, atât timp cât suntem expuși la soare.
Utilizarea protecției solare nu numai că reduce riscul apariției cancerului de piele și a arsurilor, ci reduce și efectul îmbătrânirii premature a pielii.
Dorim să ne achiziționăm o cremă/loțiune care să ne protejeze.
Ce trebuie să știm:
Există două componente principale ale fiecărei protecții solare, și anume ingredientul activ și emulșia. Ingredientul activ are rol protectiv și este de două tipuri:
- Absorbanți UV – substanțe chimice care absorb radiațiile UV și le convertesc la un nivel foarte scăzut de căldură. Absorbanții UV sunt de asemenea numiți ”organici” deoarece conțin atomi de carbon, o bază pentru toate materiile organice. Unii absorb partea UVB a spectrului, despre care se știe că provoacă arsuri solare și contribuie la riscul cancerului de piele. Alții absorb partea UVA a spectrului. Cercetările recente sugerează că lungimile de undă mai lungi ale UVA nu numai că penetrează straturile profunde ale pielii, ci contribuie și la apariția cancerului de piele prin compromiterea răspunsului imun la deteriorarea ADN-ului. Din acest motiv, se recomandă protecție solară cu ”spectru larg”, deoarece oferă cea mai buna protecție.
- Reflectori UV – formați din oxizi, cum ar fi oxidul de zinc, dioxidul de titan, care absorb și împrăștie radiațiile UV.
Produsele conțin între unul și șase ingrediente active.
Emulșia, sub forma de loțiune, lapte, cremă, spumă, ulei sau gel este cea care poartă ingredientul activ. Este de obicei compusă dintr-o combinație de ulei și apă. Acestea sunt importante deoarece așigură rezistența produsului. De asemenea, influențează rezistența la apa, modul în care protecția solară se șimte, miroase sau cât de bine intră în piele.
Ce înseamnă SPF și cum se măsoară?
Protecția solară acționează precum o folie de protecție.
În funcție de produs, permite o cantitate mai mică sau mai mare de radiații UV pe piele.
SPF reprezintă factorul de protecție solară. Se măsoară în funcție de câte radiații UV trec de ea și ajung pe piele. Cu cat numărul este mai mare, cu atât mai puține radiații trec prin ea.
Un SPF de 30 permite ca o treime dintre radiații sa ajungă pe piele. Asta înseamnă că filtrează 96,7% dintre radiații. Un SPF de 50 filtrează 98% dintre radiații, diferență dintre cele doua nu este foarte mare.
Factorul de protecție solară, FPS (SPF – “sun protection factor”) reprezintă, teoretic, timpul necesar apariției unei arsuri; de exemplu, cu un produs având un factor de protecție solară 30 va dura de 30 ori mai mult timp până la apariția unei arsuri, decat în lipsa protecției.
Ce înseamnă SPF în raport cu ratingul UVA?
Cu cât este mai mare SPF, cu atât o cremă solară trebuie să ofere mai multă protecție UVA. SPF 15-25 este clașificat drept „moderat”, 30-50 este „ridicat” și oferă protecție UVA și UVB cu „spectru larg”.
Cum se aplică protecția solară?
La nivel microscopic, pielea este neregulată. Aplicarea protecției solare cu 20 de minute înainte de expunere îi permite produsului să ajungă în toate ”șanțurile” pielii și să se lipească corespunzător de piele.
Multe produse recomandă repetarea la fiecare două ore. Acest lucru trebuie privit ca vopșirea unui perete. Primul strat are o acoperire rezonabilă, dar o nouă aplicare, 20-30 de minute mai târziu, după ce prima s-a uscat, oferă o acoperire mult mai bună.
De asemenea, foloșiți mult produs, majoritatea oamenilor folosesc prea puțin. Sunt necesari aproximativ 35 ml pentru o aplicare.
Aplicați din două în două ore sau mai des daăa sunteți activ, chiar dacă produsul pretinde rezistența la apă timp de patru ore. De asemenea, verificați data de expirare a produsului.
Trebuie să vă luați și alte măsuri de precauție, cum ar fi o pălărie, amenajarea unei zone cu umbră și purtarea unor haine potrivite. Cele mai puternice si nocive radiații solare sunt între 12:00 și 16:30.
Sursa: theconversation.com
Gama de produse solare Dr. Soleil oferă o protecție solară cu filtru UVA / UVB între 25-50 SPF.
Extractul de ceai verde, bogat in antioxidanți apără pielea de radiațiile nocive.
Pătrunde rapid în piele și are efect protector, hidratant și antioxidant.
Uleiul de sâmburi de struguri are un efect tonic și revigorant asupra pielii, având calitatea de a fi absorbit rapid , pielea devenind elastică și non-grasă.
Crema solarăpentrucopiiare ca și principii active naturale uleiul de cătină și gălbenele cu efect puternic hidratant. Culoare naturală datorată uleiului de cătină.
Gelul calmant pentru arsuri solare Dr. Soleil este un tratament calmant cu efectde hidratare și răcorire. Poate reduce efectul cauzat de arsuri minore sau iritațiilor pielii.
Calmează imediat arsurile solare și usturimea provocată de acestea.
Previne descuamarea (cojirea) în urma arsurilor și favorizează cicatrizarea rapidă. Are un elect calmant, răcoritor si revigorant.
Conține ulei de cătină si ulei din germeni de grâu ca principii active naturale.
Laptele corporal după plajă Dr. Soleil asigură uniformizarea și menținerea bronzului. Rolul său este de hidratare intensivă a pielii și are un efect revigorant.
Ca și principii active naturale conține extract de Aloe Vera cu efect antiinflamator și de regenerare celulară precum și extract de Gălbenele cu proprietăți calmante, revitalizante și nutritive.
SPF is your BFF!